sobota, 19. april 2014

INTERVJU: RATKO DIVJAK


Rale car!
Rale car!
Evo jedan stari intervju ( i moj prvi intervju, stoga ima i dosta uživljenog pretjerivanja :) s kojim sam u biti počeo kopati po bespućima dubokog izgubljenog yugo groovea. Emitiran je 02.02.2009. u radio emisiji koja se više ne ide, a najavu prenosim u cijelosti:

02.02.2009.
40. Smeđi Šećer po redu donosi svježi intervju iz Cafea Jazz Tunel sa gdinom. Ratkom Divjakom legednom Yugo jazz-funk eksplozije i jednim od predvodnika paralelne funk scene. Lik svira jazz, svira funk, svira rock, svira garažni soul. Zna znanje, sipa brejkove iz rukava i možemo komotno reći da su neki od najoriginalnijih drum brejkova ikad odsviranih na ovim prostorima upravo djelo ruku i nogu gdina. Divjaka. Koja mu je bila inspiracija za uvodni brejk na Ležaju od suza? Kako to da je na albumima T.Pop Asanovića tako prljava garažna produkcija? Kako je bilo surađivati sa Kornelijem Kovačom? Što kaže o Dušku Gojkoviću, Čarliju Novaku, Tihomiru Popu Asanoviću, Dadi Topiću, Dinamitima i svemu što ga nitko do sada nije pitao…
Prije između i poslije vrtiti će se sljedeća glazba sa voska i mp3ica: Time, Tone Janša, Jugoslavenska Pop Selekcija, BP Convention, Petar Ugrin, September, Kornelije Kovač, Tihomir Pop Asanović, Drago Mlinarec, Josipa Lisac, Elda Viler, a intervju je koncipiran na sljedeći način (3 minutni dijelovi)
Kod:
01 Paralelna scena u Americi
02 Nove inspiracije, sa malo tonova puno duše i muzike
03 Dado Topić
04 Stari stilovi
05 Tihomir Pop Asanović #1
06 Tihomir Pop Asanović #2
07 Dinamiti u Kulušiču i Sarajevu 69
08 Dnevnik Jedne Ljubavi i break Ležaj Od Suza
09 Nautilus i Mlinarec, Kornelije Kovač, Čarli Novak
10 Hard-bop, Duško Gojković, karijera za napisat knjigu

4 komentarji:

 1. Izgleda da stranica ne radi. Da li postoji alternativni link za ovaj interview? Zaista bih zelio da cujem... Lp

  OdgovoriIzbriši
 2. Zgleda, da ne dela. Žal. Srečno.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Da li znate ko je autor ili ko možda ima originalni file?

   Izbriši